Monday, February 4, 2008

Kirik kui selline

Olen viimasel ajal mõelnud kirikuga seonduvate teemade üle. Nimelt kas ei ole mitte nii, et enamus kogudusi suunavad suurema osa oma energiast ja ressurssidest just kogudusesiseste murede, probleemide, küsimuste, vaidluste, tülide jne lahendamiseks. Räägitakse ja tülitsetakse muusikastiilide üle, jonnitakse, et miks noored ja vanad on üksteisest nii kauged, halvimatel juhtudel isegi püütakse valida kirikupinki inimesi, kes koguduseliikmetele sobivad jne.
Iseenesest on õige pöörata tähelepanu oma koguduse käekäigule ja selle eest palvetada ning anda oma panus, kuid sellega minnakse liiale! Veel enam - unustatakse ära see õige eesmärk, mille Jeesus meile andnud on:
"Ja Jeesus ütles neile: "Minge kõike maailma, kuulutage evangeeliumi kogu loodule!" Mt 16:15.

Täna, kui sa liigud oma tavapärast päevast ringi kodu-kool/töö-lõuna-sõbrad-kodu, siis mõtle kui paljud neist inimestest on päästetud! Õhtul mäkdoonaldsist mööda minnes on seal suur hulk noori inimesi, kellest suurem osa lähebki põrgusse - kas see pole mitte nukker? Veel enam, kas see ei pane su südant lõhkema, sest on niiiiii palju inimesi, kelleni me võiksime jõuda, aga tihti kogudusena me seda ei tee??! Eriti hull on olukord siis kui me ei tee seda ka üksikisikutena, sest SEE ON JU MEIE ÜLESSANNE!!!
Muidugi on mugav ja ka vajalik usklikega omavahel kohtuda ja üksteist julgustada ning abistada, aga miks me jääme liiga kinni selle külge??? Mugandume oma kohaga kodugrupis ja kirikus ning ei taha väga pingutada, et juurde võiks tulla veel ja veel ja veel inimesi, keda kõiki Jumal armastab ja ootab! Sinu koolis või töö juures või sõprade ringkonnas on palju inimesi, kes ei tunne Jumalat. Tööpõld on lai ja tegevust on palju ja Sina, kes sa seda praegu loed, oled kutsutud ka neile kuulutama ja tunnistama elavast usust! Kui sul ei ole mittekristlastest sõpru-tuttavaid, siis tekita omale see aeg, et uusi tuttavaid leida! Ometigi oleme me ju kutsutud kuulutama, mitte oma tagumikku soojendades olesklema ja "tarbima"!

Niisiis võta end kokku ja vaata enda ümber! Kui sul ei ole kaastunnet inimeste vastu, kes Jumalat ei tunne, siis kahetse ja palu Jumalat, et ta su ülesse ärataks ja annaks sulle soovi ja tahtmise kuulutada Tema armastusest!

Kuidas nad siis saaksid appi hüüda teda, kellesse nad ei
ole uskunud? Aga kuidas nad saaksid uskuda sellesse, kellest nad
ei ole kuulnud? Kuidas nad saaksid kuulda ilma kuulutajata? Rm 10:14


Jah, kes iganes häbeneb mind ja minu sõnu selle abielurikkuja ja patuse sugupõlve ees, seda häbeneb ka Inimese Poeg, kui ta tuleb oma Isa kirkuses koos pühade inglitega." Mt8:38

17 comments:

Anonymous said...

go go, Max!

oh-happy-day said...

Ma nõustun!

Mare said...

Kuiväga ma ka tahaksin - mitte midagi ei leia, millele vastu vaielda. Väga õige jutt. Ehksiis - istu, viis;)

Anonymous said...

mhm ning sellele järgnevalt peab olema ka neid, kes seda pöördunute hordi õpetama hakkab :)

Taavi said...

Hea teema, kuid kas sisu ei kipu liiga kaldu minema. Kirikus peavad olema inimesed nii siseelu arendamiseks kui ka misjonärid välistööde jaoks. Kõigil on oma koht olemas. Oluline on, et juht suudaks inimeste fookuse tasakaalus hoida viljaka siseelu jaoks ja eduka misjoneerimise osas.

oh-happy-day said...

Kukkuuuuu!

Merili said...

POSTITA JUBA! ;)

oh-happy-day said...

:)!

oh-happy-day said...

Kalli-kalli, kallis Margus!
:)

oh-happy-day said...

Margus, sa oled siin laisaks muutunud juba... aga tubli, et ilusti Margitiga aega veedad:)

oh-happy-day said...

aitäh, Margus, et eile rääkimas käisid:), väga hea oli
aga, blogitamises on Margit küll sulle halba eeskuju näidanud:D

Iiris said...

Kuule, laiskvorst kirjuta juba midagi, mul läheb juba kodus igavaks!! :D

oh-happy-day said...

Maku-Kaku - nii tore hüüdnimi:)... aga tead mis - varsti saab sinust minu sugulane - muahahahahahahaaa.

Iiris said...

Onu Margus, ma tean, et sul on pulmade tõttu kiire, aga palun kirjuta jälle mõni tarkusetera, et ma saaksin jälle teadmisi juurde!!

oh-happy-day said...

Mäksuuu, kas sa ignoreerid mind ja Iirist - tead, kui ma juba ametlikult su sugulane olen, siis sul juba pääsu pole minu eest:P.

oh-happy-day said...

fine, ma tasapisi hakkan alla andma:(

Anonymous said...

miks mitte:)